Kuukausitiedote tammikuu 2021

Sisältö:

  1. Johtiksen terveiset   
  2. Uuden johtiksen esittely
  3. Tulevat tapahtumat   
  4. Opintoasiat   
  5. Risut ja ruusut   

1. Johtiksen terveiset

Hellurei allihuuppa!

Tammikuuta on enemmän takana kuin edessä, mutta parempi tiedote myöhään kuin ei milloinkaan. Toivottavasti jokaisen uusi vuosi on alkanut ”kohtuuvella” ja joululomailun parista paluu on lutviutunut hyvin. Sain kunnian aloittaa tiedottamisen ensimmäisenä AKK:n uudesta johtiksesta, jonka jäsenet esitellään tarkemmin kohdassa kaksi. Jos pärstävärkit kiinnostavat, samat esittelyt kuvalla varustettuina löytyvät pian myös Akateemisen karjakerhon instasta!

Johtokuntana odotamme innolla tulevaa vuotta ja haluamme järjestää tapahtumia akateemisille karjaihmisille tilanteen puitteissa, etänä tai (toivottavasti) ihan livenä. Allekirjoittanut toivottaa koko johtokunnan puolesta kaikki seuraamaan Akateemisen karjakerhon tiedotusta, sometilejä ja osallistumaan tapahtumiin sankoin joukoin (ainaki virtuaalisesti). Vikasta kohdasta löytyypi myös palauteloota Toimintaa-boksi, johon saapi jättää ideoita toiminnasta!

Opiskeluintoa ja karjaonnea vuodelle 2021!

Vielä-lomamoodissa-olevin terveisin,
AKK:n uusi sihteeri

Katri Papinaho

2. Uuden johtiksen esittely

Puheenjohtaja

Heipparallaa! Olen Senja Luomajärvi, AKK:n tämän vuoden pj. Tässä pestissä jatkan jo toista vuotta. Kotosin oon Pirkanmaalta Kurusta ja kotitilalta löytyy Hereford-emoja ja monia muita karvakavereita, joista ihka omassa omistuksessa vasta yksi koira ja yksi hieho. Viikissä oon jo kolmatta vuotta ja juuri pyörähti käyntiin meikäläisen maisteriopinnot kotieläintieteen parissa.

Sihteeri

Heipähei kaikille! Mie olen Papinahon Katri, satakuntalaistunut Etelä-Lapin lahja maailmalle ja alkaneen vuoden sihteeri AKK:ssa. Järjestökonkariksi en voi ihteäni kehua, mutta olen nyt toista vuotta Satakunnan maaseutunuorten valiokunnassa. Mikään lehmänhalailija en ole, ennemmin eläimistä kiinnostunut ja niitä arvostava tehokkuuden ja kestävän kehityksen ammattilainen. Organisaatiotaitoja olen oppinut Lapissa isäni emolehmäyrityksessä, ja nykyisin jatkan Merikarvialla saman tuotantosuunnan parissa. Paa seurantaan @ylinevantila ja @papinahonperhetila! Maatalouden lisäksi sydäntä lähellä ovat käsityöt, metsästäminen ja kaikenlainen itsensä liikuttaminen. Minua saapi häiriköidä ja pyytää apua niin opiskeluun (korkeakouluopintoja takana nyt jo 7,5 vuotta, voi kauhia!) kuin vaikkapa sopivien lenkkipolkujen löytämiseen.

Taloudenhoitaja

Heippa! Mää oon Alaraappanan Anna, Tyrnävältä Pohjois-Pohjanmaalta. Kotoa löytyypi lypsykarjatila. Olen ensimmäisen vuoden kotieläintieteiden opiskelija, ja toimin tämän vuoden AKK:n taloudenhoitajana. Vaikuttaminen kiinnostaa kovasti, ja järjestötaustaa on karttunut politiikan puolelta. Eniten politiikan saralta kiinnostaa maatalouteen ja energiaan liittyvät asiat. Lehmien lisäksi sydäntä lähellä on kokkaaminen, leipominen ja käsityöt.

Emäntä

Hei, olen Ida Simola, kolmannen vuoden kotieläintieteen opiskelija. Tänä vuonna toimin Akateemisen karjakerhon emäntänä ja luvassa on myös kertausharjoitukset Sampsa-lehden päätoimittajana. Kotoa ei löydy kissaa suurempia eläimiä, vaan työkokemusta olen hankkinut mm. lähitiloilta. Toistaiseksi kokemusta on kertynyt eniten märehtijöistä ja hevosista. Hevoset ovat iso osa harrastuksianikin, sillä metsästyksen ja triathlonin ohella harrastan myös ratsastusta.

Isäntä

Hei! Olen Akseli Koskivaara, ja toimin Akateemisen karjakerhon tämän vuoden isäntänä. Yliopistossa opiskelen toista vuotta, mutten suinkaan kotieläintieteitä vaan agroteknologiaa. Karvakorvat ovat kuitenkin lähellä sydäntä, sillä niitä on tullut koko pieni ikä rapsuteltua kotipuolessa. Opiskelu ja vapaa-aika ainakin itsellä on mennyt iloisesti sekaisin näin etäilyn ja koronan aikakautena, mutta harrastuksiin kuuluu levypainojen kilistely ja humppalavoilla joraaminen. Valitettavasti etäily ja turvavälit haittaavat tätä opiskelijaelämää vielä hyvän tovin, mutta älkää suinkaan vaipuko epätoivoon. Sitten parempien aikojen taas koittaessa pistetään siskot ja veljet lapikasta lattiaan ja mennään otsatukka takana. Ja isosti!

Sampsa-yhdyshenkilö

Hejsan. Mie oon Joosua Hallikainen ja toimin tän vuoden Sampsa-yhdyshenkilönä. Oon myös Sampsan johtiksessa fuksivastaavana. Alotin opinnot viime syksynä ja tarkotus olis opiskella kotieläintieteitä. Kotosin oon Tervolasta napapiirin tuntumasta ja vanhemmilta löytyy emolehmätila.

3. Tulevat tapahtumat

Vuoden ensimmäinen yleiskokous

Helmikuun 2021 loppupuolella, tarkempi ajankohta ja Zoom-linkki ilmoitetaan myöhemmin.

4. Opintoasiat

Kandiseminaarit:

https://wiki.helsinki.fi/display/maatmmk/Kandiseminaarit+2020-2021

Maisteriseminaarit:

https://wiki.helsinki.fi/display/maatmmm/MAISTERISEMINAARIT+2020-2021

Vaikuta opetukseen!

AKK:n edustaja osallistuu myös KEL-opettajien kokouksiin. Jos sinulla siis on mielenpäällä jotain opintoihin liittyvää asiaa, laitathan siitä sähköpostia senja.luomajarvi@helsinki.fi tai tule juttelemaan, niin saadaan asia opettajienkin tietoon.

5. Risut ja ruusut

Palautelomake:

https://goo.gl/forms/rcgCSKFpOOkA6VLq2

Jos sinulla on ehdotuksia tai palautetta jäsentoiminnasta johtokunnalle, laitahan viestiä. Joko palautelomakkeen kautta, tai ottamalla suoraan yhteyttä johtokunnan jäseneen. Kiitoksia!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close